Єрмак прокоментував можливість відновлення авіасполучення з Білоруссю

Уже понад пів року між Києвом та Мінськом немає авіасполучення
Єрмак прокоментував можливість відновлення авіасполучення з Білоруссю
Літак (Фото: picabu)
25 Грудня 2021, 17:32
читать на русском

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що відновлення авіасполучення з Білоруссю залежить лише від білоруської влади.

Про це Єрмак заявив в інтерв'ю виданню "Фокус".

У нас до певного часу були дуже хороші відносини з Білоруссю. До того ж ми й сьогодні вважаємо білоруський народ братнім. Але після відомих подій ми не могли залишатися осторонь і не реагувати. Дуже сподіваємось, що ситуація зміниться... Усе залежатиме від ситуації в самій Білорусі. Україна — мирна країна, вона точно зацікавлена в хороших стосунках зі своїми сусідами. Це стосується не лише Білорусі, а всіх країн. Але взаємини залежать і від другої сторони, щоб і вона поділяла цінності України — країни, де відбулися дві революції, для якої свобода людини, свобода слова, демократія завойовані кров'ю та тисячами життів наших людей, - наголосив Єрмак (досьє Андрія Єрмака).

Нагадаємо, 25 травня Україна запровадила заборону на здійснення прямого авіасполучення з Республікою Білорусь українськими та білоруськими експлуатантами після того, як влада Білорусі примусила літак сісти у Мінську. За час перебування літака в аеропорту Мінська був затриманий білоруський журналіст Роман Протасевич.

Читайте також

1