У Болгарії дитина народилась з антитілами до COVID-19

Її мати хворіла на коронавірус під час вагітності
У Болгарії дитина народилась з антитілами до COVID-19
Коронавірус, вакцина (фото: South China Morning Post)
18 Січня 2021, 23:00
читать на русском

У болгарському місті Пазарджик 28-річна жінка народила дитину з антитілами до коронавірусу.

Про це повідомляє "Радіо Болгарія".

Зазначається, що до цього жінка лежала у лікарні із високою температурою, кашлем і загальним нездужанням.

Після лікування вагітної лікарі приступили до кесаревого розтину, оскільки коронавірус викликав зміни плаценти, а зростання плоду сповільнилося, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Крім цього антигенний тест дитини одразу показав наявність антитіл у її тілі. Наразі немовля в хорошому стані, проте після виписки з лікарні воно перебуватиме під наглядом лікарів.

Нагадаємо, що результати дослідження управління з охорони громадського здоров'я Англії свідчать про те, що природний імунітет після перенесеного коронавірусу на 83% частіше захищає від повторного інфікування, якщо порівнювати його з імунітетом тих, хто не хворів.

Вчені довели: люди, які перехворіли навесні минулого року, вже тепер схильні до ризику повторного захворювання, а деякі з них зберігають велику кількість вірусних частинок і здатні передавати їх іншим.

Залишки вірусу можуть залишатися в носі та горлі. Люди, які перехворіли на коронавірус, можуть мати імунітет щонайменше п'ять місяців. Через це ті, хто переніс COVID-19 під час першої хвилі, ризикують знову захворіти.

1