У Британії Резнікова поки не чекають - ЗМІ

Вже колишнього міністра оборони хочуть відправити послом до Великої Британії, однак коли це станеться - невідомо
У Британії Резнікова поки не чекають - ЗМІ
Олексій Резніков Фото: УНІАН
7 Вересня 2023, 06:06

Олексія Резнікова після відставки з посади міністра оборони на тлі скандалів щодо держзакупівель для армії можуть призначити послом України у Великій Британії.

Про це пише Українська правда.

Проте, за даними видання, що буде далі з Резніковим, достеменно невідомо.

На запитання журналістів, чи справді Резнікова планують відправити в Лондон, один із топів президентської команди ввечері у вівторок, 5 вересня, відповів: "План саме такий".

Однак, за інформацією джерел у дипломатичних колах, через посольство України у Великій Британії офіційний агреман на призначення Резнікова ще не приходив.

Нагадаємо, вчора Рада підтримала відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони.

Після кількох скандалів, пов'язаних з закупівлями Міноборони, ЗМІ почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Джерела повідомляли про заміну Резнікова Умєровим. Пізніше президент України Володимир Зеленський підтвердив цю інформацію.

Раніше в ЗМІ з'явилося розслідування про те, що Міноборони нібито закупило в турецької фірми Vector avia hava araçlari зимові куртки для військових, але за завищеною ціною. Ціна курток під час доставки, за даними розслідування, зросла втричі. Крім того, ЗМІ з'ясували, що з Туреччини в Україну прибули насправді не зимові куртки, а - літні.

Розповів про це і журналіст Михайло Ткач, додавши, що до оборудки нібито причетний племінник нардепа Геннадія Касая, який входить до оборонного комітету ВР.