У британській розвідці назвали ключовий фактор останніх тактичних успіхів РФ на сході України

Над Донбасом залишається високою російська активність у повітрі
У британській розвідці назвали ключовий фактор останніх тактичних успіхів РФ на сході України
Війна в Україні facebook.com/MinistryofDefence.UA
4 Червня 2022, 13:38
читать на русском

Британська розвідка назвала ключовий фактор останніх тактичних успіхів Росії на сході України. Зокрема це поєднання авіаційних і артилерійських ударів.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Зазначається, що над Донбасом залишається високою російська активність у повітрі. Російська авіація завдає удари як керованими, так і некерованими боєприпасами.

Нездатність Росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні конфлікту обмежила її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ - йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Російська повітряна діяльність здебільшого обмежувалася ударами з використанням крилатих ракет повітряного та надводного запуску, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів.

Самі по собі ці удари не мали суттєвого впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися.

З переміщенням оперативного фокуса на Донбас, Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь. Спільне застосування авіаційних і артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів Росії в регіоні, - йдеться в огляді.

У Міноборони Британії стверджують, широке використання некерованих боєприпасів призвело до повсюдного руйнування населених пунктів на Донбасі і майже напевно спричинило значні побічні збитки та жертви серед мирного населення.

Нагадаємо, що останніми тижнями на росії звільнили військових командирів, які незадовільно виступили на початкових етапах російського вторгнення в Україну.

Читайте також

1