За провальну війну путін "полює" на російських генералів - британська розвідка

Російський президент звільняє високопоставлених військових
За провальну війну путін "полює" на російських генералів - британська розвідка
Російські війська в Криму (Фото: Радіо Свобода)
19 Травня 2022, 12:02
читать на русском

Останніми тижнями на росії звільнили військових командирів, які незадовільно виступили на початкових етапах російського вторгнення в Україну.

Як свідчать дані розвідки Великої Британії, російський президент владімір путін почав звільняти військове командування за провальні операції в Україні.

Зазначається, що за "невзяття Харкова" відсторонений від роботи генерал-лейтенант Сергій Кисель, який командував елітною 1-ю гвардійською танковою армією. Також позбувся посади віце-адмірал Ігор Осипов, який командував чорноморським флотом росії (після затоплення крейсера "Москва" у квітні).

Начальник генштабу росії Валерій Герасимов, ймовірно, залишається на посаді, але неясно, чи зберігає він довіру президентапПутіна. Культура приховування та козлів відпущення, ймовірно, поширена в російській військовій системі та системі безпеки. Багато чиновників, причетних до вторгнення в Україну, ймовірно, будуть все більше відволікатися на спроби уникнути особистої відповідальності за оперативні невдачі росії, - кажуть у розвідці.

У Великій Британії прогнозують, що буде додаткове навантаження на російську централізовану модель командування та контролю, оскільки офіцери все частіше прагнуть залишати ключові рішення своїм начальникам.

Нагадаємо, російські олігархи з оточення диктатора владіміра путіна бажають йому смерті. Вони обговорюють свої фінансові втрати та вважають, що путін знищує Україну та росію.

Читайте також

1