У Черкаській області засудили прокурора, якого викрили на хабарі в 1,5 тисячі доларів

Вирок суду набув законної сили
У Черкаській області засудили прокурора, якого викрили на хабарі в 1,5 тисячі доларів
Фото ілюстративне (Наше місто)
6 Жовтня 2020, 21:43
читать на русском

На Черкащині до 5 років ув’язнення засуджено експрокурора, якого СБУ викрила на вимаганні грошей.

Про це повідомляє управління СБ України в Черкаській області у Facebook у вівторок, 6 жовтня.

До позбавлення волі засуджено колишнього прокурора Черкаської місцевої прокуратури, якого Служба безпеки України затримала на одержанні неправомірної вигоди, - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання посадовцем від місцевого комерсанта 1,5 тисячі доларів США. За цю суму прокурор "гарантував" чоловіку повернення автомобіля, який перебував на штрафмайданчику через нібито виявлені порушення прав власності.

Читайте також

У листопаді 2015 року правоохоронці затримали прокурора поблизу місця роботи під час отримання всієї суми хабара.

Придніпровський районний суд Черкас визнав зловмисника винним за ч. 1 ст. 190 і ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із конфіскацією частини належного йому майна і позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком 2 роки, - зазначили в управлінні.

Наразі апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін. Вирок суду набрав чинності.

Фото: Управління СБ України в Черкаській області / Facebook

Нагадаємо, що Служба безпеки України у понеділок, 5 жовтня, викрила міжрегіональну групу, яка займалася промисловим виробництвом фальсифікованої харчової продукції, яка могла завдати шкоди здоров’ю громадян. Фігуранти налагодили без дозвільних документів виготовлення і фасування кави, спецій, приправ, макаронних виробів, желе і цукру, які не відповідають вимогам ДСТУ. Підпільні виробничі цехи вони облаштували в орендованих складських приміщеннях на території Волинської, Київської, Миколаївської та Черкаської областей.

1