У Чернігові хотіли створити радикальний осередок щоби агітувати за агресивну війну

Організатор осередку належав до одного з радикальних утворень РФ
У Чернігові хотіли створити радикальний осередок щоби агітувати за агресивну війну
Затримання агітатора (Фото: СБУ)
24 Листопада 2020, 20:02
читать на русском

Служба безпеки України викрила іноземного пропагандиста на створенні у Чернігові місцевого осередку агітаторів агресивної війни.

Про це повідомили у СБУ.

Попередньо громадянин однієї з пострадянських країн, який проживав в Україні, поширював через інтернет заклики до протиправних дій. Він розміщував на власній інтернет-сторінці матеріали щодо нібито домінування так званої "слов’янської держави" над іншими народами. Також він поширював дискримінаційні статті, де принижувалась честь і гідність представників однієї з національних меншин.

Оперативники задокументували, що агітатор займався активним пошуком на території регіону спільників та однодумців для залучення до пропагандистських заходів.

Під час обшуків співробітники СБУ виявили комп’ютерну техніку та документальні матеріали із доказами протиправної діяльності. Також вилучено вогнепальну зброю без відповідних дозвільних документів.

Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до незаконної діяльності.

Перевіряється інформація про співробітництво фігуранта з спецслужбами РФ.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні ж Служба безпеки України викрила колишнього учасника  терористичної організації "ЛНР", який воював проти сил антитерористичної операції на Луганщині.

З серпня 2015 до липня 2016 року складі диверсійних груп фігурант виконував завдання уздовж лінії зіткнення. У складі снайперських пар бойовик вів прицільний вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України в районі Золотого. Звільнившись зі "служби" у бойовиків, зловмисник повернувся до Харкова, де працював на тимчасових роботах, намагаючись не потрапляти у поле зору правоохоронців.

1