У Чернівцях невакцинованих вчителів можуть зобов'язати робити ПЛР-тести щотижня

Зараз активно триває підготовка до нового навчального року
У Чернівцях невакцинованих вчителів можуть зобов'язати робити ПЛР-тести щотижня
Вчитель (Фото: pexels)
20 Серпня 2021, 18:11
читать на русском

У Чернівцях невакцинованих від COVID-19 вчителів можуть змусити кожного тижня здавати ПЛР-тест за власний кошт.

Про це заявив заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк.

За його словами, навчальні заклади міста працюватимуть в рамках постанови "Про внесення змін до Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, на період до 31 грудня 2021 року".

Що це означає? Якщо наша область перебуватиме на зеленому рівні епідемічної небезпеки, школи працюватимуть у звичайному режимі(очна форма навчання). Але, якщо ми перейдемо в жовту, помаранчеву чи червону зону, навчальний заклад продовжуватиме навчальний процес в стаціонарному форматі (очна форма навчання) тільки за умови 80% вакцинованих педпрацівників. В інакшому випадку заклад змушений буде перейти на дистанційне навчання, - сказав він.

Своєю чергою, як зазначив Лесюк, міська рада буде підтримувати навчальні заклади, де 80% вчителів вакциновані, та виділяти додаткові кошти на ремонтні роботи, модернізацію класів, закупівлю меблів чи техніки.

Він додав, що також буде розглядатися можливість перебування на робочому місці не вакцинованих вчителів після отримання негативного результату ПЛР-тесту (щотижня, на платній основі).

Всі ми розуміємо наскільки неефективною є дистанційна форма навчання в порівнянні з очним форматом. Я дуже хочу, щоб наші діти 1 вересня сіли за парти навчальних закладів. Давайте докладемо разом всіх зусиль, щоб учні змогли отримувати дійсно якісну освіту, - зазначив Лесюк.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти й науки України розповіли, чи будуть у школах проводити традиційні лінійки 1 вересня. Наразі в країні через COVID-19 діє адаптивний карантин.

Раніше Сергій Шкарлет розповів про особливості навчального року 2021/2022.

Водночас навчальний рік 2021-2022 для школярів розпочинається традиційно 1 вересня в очному режимі. У Міносвіти вважають, що діти втомилися від дистанційного навчання і потребують живого спілкування.

Читайте також