У МОН розповіли, чи буде у школах традиційна лінійка до 1 вересня

Рішення залишається за навчальний закладом
Головне
У МОН розповіли, чи буде у школах традиційна лінійка до 1 вересня
Школярі, шкільна лінійка Фото: УНІАН
24 Серпня 2021, 16:15
читать на русском

У Міністерстві освіти й науки України розповіли, чи будуть у школах проводити традиційні лінійки 1 вересня. Наразі в країні через COVID-19 діє адаптивний карантин.

Про це повідомляють "Факти".

Як зазначив керівник головного управління шкільної та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, фактично всі роки незалежності не було жодних директивних вказівок про обов'язковість лінійки. Тому до традиційної лінійки можна ставитися по-різному.

За його словами, школи можуть проводити лінійки до 1 вересня. Зокрема бажано, аби лінійки були короткими. Втім, сам навчальний заклад має вирішувати.

Представник МОН наголосив, що в сучасних умовах під час проведення масових заходів треба враховувати соціальну дистанцію і проаналізувати, чи є в цьому необхідність з точки зору епідситуації.

Як буде проходити навчання у школі

У МОН зазначили, що без масок будуть навчатися діти початкової школи. Старші учні повинні носити маски, але лише на перервах. На уроках вони можуть перебувати теж без масок.

Якщо карантин в Україні посилять, то є три варіанти, як працюватимуть школи, каже Кононенко:

  • Перший – країна перебуває в зеленій зоні, то школи працюють у звичайному режимі (діти відвідують школу, а вчителі навчають очно).
  • Другий – країна переходить в жовту або помаранчеву зони, тоді треба, щоб не менше 80% працівників школи були вакциновані проти COVID-19, аби працювати очно. В іншому випадку - дистанційне навчання.
  • Третій – червона зона, тоді працюватимуть лише дитячі садки і початкові школи. Інші учні - навчатимуться дистанційно.

Нагадаємо, що раніше Сергій Шкарлет розповів про особливості навчального року 2021/2022.

Водночас навчальний рік 2021-2022 для школярів розпочинається традиційно 1 вересня в очному режимі. У Міносвіти вважають, що діти втомилися від дистанційного навчання і потребують живого спілкування.

Читайте також

1