У Чернівецькій області планують ввести карантин вихідного дня

Або ввести повноцінні обмежувальні заходи
У Чернівецькій області планують ввести карантин вихідного дня
Карантин під час пандемії COVID-19, закриття ресторанів, їжа на винос (фото: УНІАН)
26 Лютого 2021, 10:25
читать на русском

У Чернівецькій області розглядають введення карантину вихідного дня. Область закривати не будуть.

Про це заявила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак в ефірі телеканалу "Україна 24".

Через пів години буде засідати наша комісія ТЕБ і НС. Ми будемо розглядати можливість або введення карантину вихідного дня або повноцінні обмежувальні заходи з понеділка, які відносяться до "червоної" зони", - розповіла вона.

Читайте також

За словами санітарного лікаря України Віктора Ляшка, ситуація з коронавірусом в області погіршується. Якщо буде зростати кількість госпіталізованих в регіоні, то область може потрапити в "червону" зону.

Бо це вже буде третій день, коли індикатори в Чернівецькій області три дні поспіль будуть перевищувати норми. Що буде підставою для оголошення в області червоного рівня епідеміологічної небезпеки, - заявив він.

Нагадаємо, що за минулу добу в Чернівецькій області виявили 638 випадків коронавірусу.

До того ж на Буковині вп'ятеро зросла кількість хворих на коронавірус дітей. Місцева влада змушена повернутися до деяких обмежень на два тижні, щоб зупинити ланцюгове поширення COVID-19.

Всі навчальні заклади в області переходять на дистанційну форму навчання, не працюватимуть ігрові зони в торгівельних центрах, а заклади громадського харчування будуть відкриті до 20:00.