У Чернівецькій області посилюють карантин на два тижні

Обмеження набувають чинності з вівторка, 23 лютого
У Чернівецькій області посилюють карантин на два тижні
Коронавірус (фото: Pexels)
23 Лютого 2021, 11:20
читать на русском

У Чернівецькій області посилюють на два тижні карантинні обмеження, оскільки зросла кількість випадків зараження на коронавірус.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької облдержадміністрації, передає "Інтерфакс".

На Буковині вп'ятеро зросла кількість хворих на коронавірус дітей. Ми змушені повернутися до деяких обмежень на два тижні, щоб зупинити ланцюгове поширення COVID-19, - заявив глава ОДА Сергій Осачук.

Всі навчальні заклади в області переходять на дистанційну форму навчання, не працюватимуть ігрові зони в торгівельних центрах, а заклади громадського харчування будуть відкриті до 20:00.

Обмеження набувають чинності з вівторка, 23 лютого, і діятимуть до 9 березня, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

До того ж у стаціонарах області перебувають 1 113 пацієнтів, а ліжковий фонд у COVID-лікарнях заповнений майже на 63%.

Минулого тижня ми збільшили ліжковий фонд на 120 ліжок. Цього тижня заплановано розгорнути ще 500, із них 120 вже додали сьогодні. Ми піклуємося про те, щоб кожен пацієнт мав доступ до кисневої дотації. Паралельно з цим формуємо додаткові резерви медиків, які лікуватимуть хворих на коронавірус, - підкреслив Осачук.

Нагадаємо, у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях, де зафіксовано різке зростання захворюваності на covid-19, посилять карантинні обмеження.

За потреби рекомендовано на місцевому рівні приймати рішення про обмеження на окремих територіях, де було зафіксовано спалахи захворювання. Йдеться, зокрема, про відвідування навчальних закладів, роботу закладів харчування та відпочинку, контроль в’їзду/виїзду до населених пунктів тощо.

1