У Чернівецькій області спалах "Дельти": померла ще одна людина

Це був не перший померлий від штаму "Дельта" в регіоні
У Чернівецькій області спалах "Дельти": померла ще одна людина
Хворі на коронавірус в палаті інтенсивної терапії (Фото: УНІАН)
26 Серпня 2021, 22:07
читать на русском

У Чернівецькій області помер 66-річний чоловік, у якого виявили штам коронавірусу "Дельта". Це перша смерть від цього штаму в регіоні. При цьому чоловік не отримував щеплення від COVID-19.

Про це повідомляє місцеве видання Zaxid.net.

Як розповіла головний санітарний лікар області Наталія Гопко, напередодні 72 зразки хворих відправили на визначення штаму "Дельта". При цьому у 54 пацієнтів його підтвердили, серед яких і був померлий чоловік.

Можна припустити, що це був не перший померлий від штаму "Дельта", але перший, який потрапив у поле зору медиків, - зазначила вона.

Водночас, за словами лікарки, серед усіх виявлених випадків штаму "Дельта" немає жодного, хто щепився від COVID-19.

Видання зазначає, що на сьогодні в Чернівецькій області близько 20 людей зі штамом "Дельта". Всі вони перебувають в стаціонарах. Близько чверті виявлених випадків - це діти, а наймолодшому пацієнту всього один рік. При цьому найстаршим хворим є  88-річний пацієнт.

Нагадаємо, що раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спрогнозували, що нова хвиля COVID-19 в Україні може розпочатись у кінці серпня - на початку вересня.

До того ж штам коронавірусу Delta можуть переносити навіть вакциновані люди, а передається він так легко як вітрянка та кір. А пандемія коронавірусу поширює параною та інші психічні відхилення.

Читайте також