У Чорному морі есмінці та авіація США спільно з НАТО провели морську операцію

Чорне море є стратегічно важливим для НАТО
У Чорному морі есмінці та авіація США спільно з НАТО провели морську операцію
29 Січня 2021, 14:10
читать на русском

У Чорному морі есмінці ВМС США "Портер" і "Дональд Кук" провели багатогалузеву морську операцію за участі літаків НАТО і ВМС США для подальшого посилення взаємодії між членами НАТО.

Про це повідомили у посольстві США в Києві.

Чи то наші кораблі, чи літаки, ми тут, у Чорному морі, задля підтримки Болгарії, Грузії, Туреччини, України та Румунії, - йдеться у повідомленні.

У четвер, 28 січня, ракетний есмінець США "Портер" зайшов до Чорного моря. Він провів операції із посилення взаємодії із союзниками НАТО, а також з американським есмінцем "Дональдом Куком" та кораблем-дозаправником "Ларамі", які перебувають у Чорному морі.

У НАТО привітали морську операцію у Чорному морі.

Читайте також

Речниця НАТО Оана Лунгеску повідомила, що Чорне море є стратегічно важливим для НАТО.

Три союзники: Болгарія, Румунія та Туреччина - прибережні країни, а Грузія та Україна є близькими партнерами. У відповідь на неправову та незаконну анексію Криму Росією від України, а також продовження мілітаризації Чорного моря, Альянс збільшив оборонну присутність у регіоні й продовжує рішуче підтримувати безпеку в Чорному морі, - зазначила вона.

Лунгеску наголосила, що флоти НАТО регулярно діють у Чорному морі й патрулюють води. Також у Румунії іспанські ВПС розмістили шість винищувачів на два місяці для патрулювання повітря.

НАТО також зміцнює підтримку Грузії та України, включаючи шляхом навчання сил прибережної охорони та через обмін інформацією, - додала речниця.

Нагадаємо, що у жовтні оператори-розвідники 73 морський центр СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого провели спільні навчання разом з колегами країн НАТО на есмінці "Dragon" Королівських військово-морських сил Великої Британії

1