У Чорному морі українські моряки провели тренування з кораблями США

Моряки вдосконалювали свої уміння для виконання спільних морських операцій
У Чорному морі українські моряки провели тренування з кораблями США
Тренування у Чорному морі (фото: ВМС ЗС України)
1 Лютого 2021, 15:33
читать на русском

У Чорному морі катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування типу PASSEX.

Про це повідомили на сторінці ВМС ЗСУ у Facebook

Зазначається, що мета тренування - підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та США для виконання спільних морських операцій у складі багатонаціональних тактичних груп.

Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО. Зокрема, було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстави в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку, протиповітряної оборони та відбиття ударів противника тощо.

Читайте також

Провівши двостороннє тренування на морі з українським флотом, ми обмінялись досвідом і зміцнили наше партнерства. Я з нетерпінням чекаю майбутніх можливостей спільних тренувань з українським флотом, - заявив командир ракетного есмінця ВМС США Томас Ралстона.

Це перші у цьому році тренування типу PASSEX з кораблями Сполучених Штатів.

Нагадаємо, що 29 січня у Чорному морі есмінці ВМС США "Портер" і "Дональд Кук" провели багатогалузеву морську операцію за участі літаків НАТО і ВМС США для подальшого посилення взаємодії між членами НАТО.

1