У Дніпропетровській області хотіли відновити СРСР та створити фейкові органи влади

До участі в антидержавних заходах залучили майже 100 осіб
У Дніпропетровській області хотіли відновити СРСР та створити фейкові органи влади
1 Червня 2021, 14:17
читать на русском

У Дніпропетровській області  Служба безпеки України припинала діяльність групи, яка хотіла заснувати фейкові "народні ради" та "силові структури". Прихильники "відновлення СРСР" хотіли посягнути на конституційний лад України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що місцева мешканка з "досвідом роботи" у процесах створення псевдовладних утворень залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це - за координації російської ГО "Верховный Совет СССР".

Так звана "Председатель Верховного Совета УССР" роздавала учасникам групи "справки о гражданстве СССР", - йдеться у повідомленні.

Так звана "керівниця" також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь у "псевдовиборах" нових державних органів.

Оперативники СБУ з'ясували, що у формуванні "силового блоку" фейкових органів Дніпропетровської області взяли участь члени незареєстрованого осередку російського "Международного союза советских офицеров".

Під час обшуків за місцями проживання організатора і активних учасників групи правоохоронці виявили:

  • документацію фейкових "народних рад";
  • комп’ютерну техніку, яку зловмисники використовували для виготовлення так званих "довідок про громадянство СРСР";
  • списки учасників групи;
  • листування з кураторами з РФ.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Нагадаємо, що у Львівській області Служба безпеки України заблокувала корупційну схему з незаконного відчуження земель державного лісового фонду. Комерсанти встигли "продати" лісових ділянок на майже 200 млн грн.

Читайте також