У "ДНР" заявили про майбутні нові "вибори" глави республіки і депутатів

"Вибори" планують провести 10 вересня 2023 року
Головне
У "ДНР" заявили про майбутні нові "вибори" глави республіки і депутатів
“Адмінбудівля” Пушиліна в Донецьку, фото Telegram
14 Грудня 2022, 12:11
читать на русском

Росія планує провести на окупованій частині Донецької області "вибори" ватажка "республіки" та "депутатів парламенту" 10 вересня 2023 року, у єдиний день голосування в РФ.

Про це заявив голова угруповання "ДНР" Денис Пушилін в інтерв'ю "РИА Новости".

І парламентські вибори, і вибори голови Донецької народної республіки відбудуться у вересні 2023 року, у другу неділю, в єдиний день голосування [в Росії]", — заявив Пушилін.

Нинішній ватажок "республіки" не уточнив, чи буде він висувати свою кандидатуру на пост глави "ДНР".

Що стосується висування мого особисто, я вважаю своїм особистим обов'язком довести ситуацію до перемоги і виконати ті завдання, які я ставив перед собою, коли очолив Донецьку народну республіку",— заявив він.

Також Пушилін не пояснив, як посада "голови республіки" та "парламент ДНР" буде вписуватися в російське законодавство.

Нагадаємо, росія під дулами автоматів провела на окупованих територіях України так звані референдуми щодо входження їх до складу рф. Після оголошення їхніх "результатів" президент РФ владімір путін підписав укази про визнання Херсонської та Запорізької областей незалежними територіями.  

30 вересня у Москві путін разом зі ставлениками Кремля Балицьким, Пушиліним, Сальдо та Пасечніком підписали так звані "договоры о принятии в состав рф" окупованих рашистами чотирьох українських областей.

Читайте також