У ЄС назвали ключові принципи у відносинах з Україною

Відносини між ЄС і Україною засновані на довірі та впевненості
У ЄС назвали ключові принципи у відносинах з Україною
саміт Україна-ЄС (фото: president.gov.ua)
7 Жовтня 2020, 11:43
читать на русском
Партнерство між Україною і ЄС засноване на спільних демократичних цінностях, тому важливо докласти всіх зусиль, щоб підтримати боротьбу з корупцією.

По це під час пресконференції за підсумками 22-го саміту Україна-ЄС заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель.

Наші взаємини і партнерство з Україною засновані на спільних демократичних цінностях, на верховенстві права. Важливо докласти всіх зусиль, щоб підтримати боротьбу з корупцією. В Україні існує для цього інституційна архітектура. У рамках діалогу ми мали нагоду пояснити принципи, які є для нас ключовими. Перш за все – це принцип незалежності, дуже важливий, щоб гарантувати ефективну боротьбу з корупцією. Другий принцип – це ефективність, що означає конкретні результати, а також правова визначеність, - розповів Мішель.

Читайте також

Він додав, що під час саміту європейська сторона скористалася можливістю обговорити ці питання у деталях з Президентом України та його командою – у тому числі стосовно рішення Конституційного Суду та дискусії у Верховній Раді.

Ми мали можливість цілком прозоро обмінятися поглядами щодо поточної ситуації. Відносини між ЄС і Україною засновані на довірі та впевненості. Виходячи з цього, ми мали нагоду бути відвертими, мати добру дискусію навколо досягнутого прогресу, а також роботи, яку все ще треба виконати, - підкреслив президент Європейської Ради.

Нагадаємо, що в рамках саміту Україна-Європейський Союз сторони підписали угоди на загальну суму 390 мільйонів євро. Серед них 3 угоди з ЄС та 2 - з Європейським інвестиційним банком.