У ЄС розчаровані діями України на ринку електроенергії

Україна неефективно використовує кошти в енергетичному секторі
У ЄС розчаровані діями України на ринку електроенергії
Електроенергія, лампи (Фото: Pixabay)
10 Червня 2021, 15:41
читать на русском

У Європейському Союзі розчаровані, як Україна працює на ринку електроенергії. Нові правила ринку в Україні не працюють, тому потрібно дотримуватися традиційної моделі роботи.

Про це повідомила голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час 12-го Європейсько-українського енергетичного дня.

За словами Маасікаса, у ЄС запропонували доступні інструменти, але виникають питання щодо наявності наукового потенціалу та кадрових резервів.

У ЄС вважають, що в Україні поки зроблено недостатньо для захисту національної безпеки, ціноутворення, потенційних цін на електроенергію, тому що, на жаль, нас розчаровує тиск, - сказав він.

У ЄС вважають, що Україна неефективно використовує кошти в енергетичному секторі. Зокрема на економіці Євросоюзу негативно позначається ситуація з карбоновими викидами від виробників.

Мені нелегко говорити про це публічно, оскільки енергетика - це внутрішній процес, але він не повинен негативно впливати на зовнішніх гравців. Ми говоримо не про євроценти, якими вимірюються втрати від карбонових викидів, а ми говоримо про негативні наслідки, які вимірюються в мільярдах євро для Європейського Союзу, - зазначив голова представництва.

Нагадаємо, що у "Нафтогазі" заявили, що скасування покладання спецобов’язків для ТКЕ не призведе до припинення гарячого водопостачання та підвищення тарифів.

Читайте також наш матеріал: Тарифи на світло зростуть від трьох до десяти разів

Читайте також