У ЄС схвалили вакцину Pfizer від коронавірусу

Тепер її офіційно можна використовувати у ЄС
У ЄС схвалили вакцину Pfizer від коронавірусу
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
22 Грудня 2020, 05:32
читать на русском

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) вирішило дозволити використання вакцини від коронавірусу Comirnaty, яку розробили компанії Pfizer та BioNTech.

Це перша вакцина, яку рекомендували застосовувати в ЄС.

Про це йдеться на сайті EMA.

Зазначається, що вакцину від коронавірусу Comirnaty визнали безпечною та ефективною, а також такою, що відповідає необхідним стандартам якості.

Однак наша робота на цьому не зупиняється. Ми будемо продовжувати збирати та аналізувати дані про безпеку та ефективність цієї вакцини для захисту людей, які щеплюватимуться в ЄС, - зазначили в EMA.

Читайте також

Зазначається, що тепер Єврокомісія має дати дозвіл на продаж та поширення цієї вакцини в ЄС. Такий дозвіл буде надано у найкоротші терміни. Очікується, що продаж вакцини Pfizer та BioNTech дозволять через дві доби.

Нагадаємо, раніше у США дозволили використання вакцини від коронавірусу розробки компанії Moderna. Її постачання почнуться зовсім скоро.

Повідомлялося, що Європейський Союз узгодив ціну за вакцину проти коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech. Одна доза буде коштувати 15,5 євро (18,9 долара).

Також читайте наш матеріал: Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека

1