У Forbes підрахували, скільки втратили криптовалютні мільярдери від обвалу ринку

Збитки найбільших гравців ринку криптовалюти оцінюють у понад 15,5 мільярдів доларів
У Forbes підрахували, скільки втратили криптовалютні мільярдери від обвалу ринку
Криптовалюта Bitcoin/Біткоїн (фото: pexels)
20 Травня 2021, 17:23
читать на русском

Під час обвалу ринку криптовалютні мільярдери втратили приблизно 15,5 мільярдів доларів за дев`ять днів, підрахували в Forbes.

Про це пише сайт forklog.com.

Найбільше в доларовому еквіваленті втратив глава FTX Сем Бенкман-Фрід. За оцінками Forbes, ще 10 травня його статки оцінювалися в 16,7 млрд доларів, але після обвалу ринку зменшилися до 11,5 млрд доларів.

Брати Уінклвосс з 10 травня втратили по 900 млн доларів кожен. Статки глави MicroStrategy Майкла Сейлора знизилися на 45% - до 1,8 млрд доларів.

Віталій Бутерін через обвал ринку і зовсім втратив статус мільярдера. За оцінками Forbes, його статки зменшилися до 850 млн доларів.

Однак навіть у нинішній ситуації капітал криптовалютних мільярдерів став ще більшим, ніж був кілька місяців тому, - зазначило видання.

Нагадаємо, через обвал вартості основних світових криптовалют на торгах 19-20 травня, збитки крипторинку становлять майже трильйон доларів США. Лідер серед криптовалют – біткоїн – тимчасово впав в ціні до 30 тисяч доларів. Ethereum, DogeCoin та LiteCoin теж оновили свої мінімальні рівні з березня 2020 року. Для прикладу Ethereum впав до найнижчого рівня з січня – 1850 доларів.

Читайте також

1