Збитки світового крипторинку наблизилися до трильйона доларів

Саме таку суму втратив ринок криптовалюти на торгах у середу
Збитки світового крипторинку наблизилися до трильйона доларів
Криптовалюта, біткоїн Фото: Alesia Kozik з Pexels
20 Травня 2021, 15:29
читать на русском

Через обвал вартості основних світових криптовалют на торгах 19-20 травня, збитки крипторинку становлять майже трильйон доларів США.

Про це пише видання Yahoo! News.

Лідер серед криптовалют – біткоїн – тимчасово впав в ціні до 30 тисяч доларів. Ethereum, DogeCoin та LiteCoin теж оновили свої мінімальні рівні з березня 2020 року. Для прикладу Ethereum впав до найнижчого рівня з січня – 1850 доларів.

Обвал цифрових валют набрав обертів після рішення Китаю обмежити доступ до "грошей майбутнього". Зокрема, за минулу добу трейдери втратили понад 8 мільярдів доларів.

Ситуацію, як завжди, змінив Ілон Маск. Генеральний директор Tesla повідомив у твіттер, що компанія-виробник електромобілів зберігає біткоїн, попри нестабільність ринку, що дозволило покращити ситуацію з курсом криптовалют.

Відлуння масштабного криптовалютного колапсу відчув на собі й фондовий ринок. Найбільша криптобіржа США Coinbase, яка у квітні вперше провела IPO, сильно ослабила свої позиції. Цінні папери компаній, які активно використовують криптовалюту або блокчейн, такі як Square і Riot Blockchain, теж впали в ціні.

Читайте також

Контекст. З початку травня біткоїн падав в ціні через Ілона Маска вже двічі. 13 травня вартість біткоїну різко впала після того, як Ілон Маск заявив, що Tesla не продаватиме свої автомобілі за криптовалюту.

17 травня біткоїн обвалився до 44 тисяч доларів через твіт Ілона Маска, який допустив можливість, що Tesla може позбавитися всієї криптовалюти.

Читайте також наш матеріал: Криптовалюта завойовує світ: чи витіснять біткоїни долари і золото.