У Франції африканець перерізав горло поліціянтці

Французька влада вважає убивство терактом
У Франції африканець перерізав горло поліціянтці
Напад на поліціянтку під Парижем (Фото: РІА Новости)
23 Квітня 2021, 19:35
читать на русском

У місті Рамбує поблизу Парижа уродженець Тунісу напав з ножем на поліціянтку на вході до відділку і поранив її в горло, жінка померла.

Про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що напад скоїв 36-річний чоловік, який приїхав  з Тунісу кілька років тому.

Сьогодні, 23 квітня близько 14:20 за паризьким часом він напав з ножем на 48-річну поліціянтку в холі комісаріату і поранив її в шию. Поліція під час затримання кілька разів вистрелила в нападника. Він був госпіталізований і незабаром помер від поранень.

Прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс вже прибув на місце інциденту. Французька влада визнала вбивство співробітниці комісаріату поліції в Рамбує терактом. Антитерористична прокуратура почала розслідування. Про мотиви агресії африканця наразі нічого не відомо.

Нагадаємо, що 29 жовтня минулого року  у французькому місті Ніцца у базиліці Нотр-Дам чоловік напав з ножем на людей. Внаслідок різанини троє людей загинули ще кілька постраждали. Зазначається, що жінку обезголовили, а чоловікові перерізали горло.

Після цього у Франції вдруге за день стався збройний напад ісламістів. У місті Авіньйон чоловік з ножем кричав "Аллах Акбар" та погрожував поліціянтам. Його застрелили правоохоронці.

29 жовтня громадянин Саудівської Аравії поранив охоронця в результаті нападу ножем на консульство Франції в портовому місті Джидда.

Мер французького міста Ніцца Крістіан Естрозі назвав напад чоловіка з ножем на парафіян базиліки Нотр-Дам, в результаті якого загинуло троє людей, "ісламським фашизмом".

Читайте також