У Франції дозволили вакцину Pfizer від коронавірусу

Першими вакцину отримають жителі будинків для літніх людей
У Франції дозволили вакцину Pfizer від коронавірусу
Вакцина (фото: Fenway Health)
25 Грудня 2020, 08:33
читать на русском

Верховний орган охорони здоров'я (НАS) Франції дозволив використання в країні вакцини виробництва компаній Pfizer/BioNTech. Фахівці НАS заявили, що препарат безпечний і ефективний.

Про це повідомляє телеканал BFMTV.

Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран заявив, що перші дози препарату надійдуть до Франції 26 грудня. Вакцинація ж почнеться від неділі, 27 грудня.

Отримати щеплення зможуть громадяни, старші за 16 років. Але перш за все робити щеплення будуть літні люди, які живуть у будинках для людей похилого віку, а також персонал цих закладів.

Читайте також

Раніше прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс повідомив, що на першому етапі вакцину від коронавірусу отримають близько одного мільйона осіб.

Нагадаємо, 14 грудня в США стартувала кампанія з масштабної вакцинації населення від COVID-19. Пацієнти отримують вакцину від Pfizer.

19 грудня повідомлялося, що у США зареєстрували вакцину від COVID-19 американської компанії Moderna за прискореною процедурою в надзвичайних обставинах.

Також повідомлялося, що сильна алергічна реакція проявилася у медпрацівника в Нью-Йорку після вакцинації від коронавірусу препаратом виробництва компанії Pfizer.

1