У Франції розшифрували чорну скриньку з гелікоптера, на якому розбилося керівництво МВС - Шмигаль

Розшифровка вже перебуває у слідчих органах
Головне
У Франції розшифрували чорну скриньку з гелікоптера, на якому розбилося керівництво МВС - Шмигаль
Денис Шмигаль / Фото: president.gov.ua
4 Березня 2023, 09:15
читать на русском

Чорну скриньку з гелікоптера, що розбився в Броварах вже знайшли та передали на розслідування до Франції. Наразі дані вже знаходяться в слідства.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції у Києві.

"Продовжується розслідування. Чорна скринька була знайдена, була відправлена до Франції для відповідної розшифровки. Дані отримані, вони є у слідства. Слідство триває, я, так само як і ви, хочу дочекатися результатів і побачити аргументовані відповіді на ряд питань", - заявив Шмигаль.

За його словами, наразі немає публічної інформації з цього приводу, проте, на його думку, результати розслідування будуть "десь найближчим часом".

"Там дійсно вже велика робота пророблена, тобто є дуже ясні результати технічного стану гелікоптера, є всі матеріали з чорної скриньки, вони збережені, якісні. Тобто слідство далі опрацьовує вже деталі й думаю, що найближчим часом отримаємо результат”, - сказав глава уряду.

Нагадаємо, 18 січня уряд призначив очільника Нацполіції Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ і поклав на нього тимчасове виконання обов'язків міністра внутрішніх справ після загибелі Дениса Монастирського в катастрофі гелікоптера у Броварах.

У результаті падіння гвинтокрила у Броварах на Київщині загинуло вище керівництво Міністерства внутрішніх справ: глава МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович. Загалом на даний час відомо про 14 жертв, серед яких 1 дитина.

Наразі СБУ розглядає три версії причин трагедії, а саме: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера або умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Читайте також

1