У Франції спалахнув пташиний грип на качиній фермі

6 тисяч качок виявилися зараженими
У Франції спалахнув пташиний грип на качиній фермі
Качки (фото: pexeps)
8 Грудня 2020, 15:02
читать на русском

Міністерство сільського господарства Франції заявило про спалах пташиного грипу H5N8 на качиній фермі. Той самий вірус виявили у гусака і лебедів.

Про це повідомляє Reuters.

Національна референс-лабораторія ANSES підтвердила сьогодні зараження ферми з 6000 качок вірусом H5N8 в муніципалітеті Бенесс-Маремне (регіон Ландес).  Усі качки на фермі були відбраковані, - йдеться у повідомленні.

Напередодні навколо ферми була створена зона безпеки, що передбачає додатковий моніторинг, заборону на переміщення птахів та додаткові санітарні заходи.

Крім того, у Франції вірус H5N8 вже виявили у птахів, що продаються в трьох зоомагазинах. Ще три диких лебеді та один дикий гусак, знайдені мертвими минулого тижня, також були підтверджені як носії вірусу H5N8.

Читайте також

У відомстві зазначають, що пташиний грип не може передаватися через вживання в їжу продуктів птахівництва. Разом з тим вірус H5N8 ніколи не був виявлений у людей.

Нагадаємо, що у Великій Британії у Північному Йоркширі уряд наказав знищити 10,5 тисячі голів індика через спалах пташиного грипу на фермі.

Про виявлення у птахів штампу грипу H5N8 стало відомо 28 листопада. У зв’язку з цим ухвалили рішення знищити індиків на ураженій фермі.

1