У Великій Британії знищать більше 10 тисяч індиків через пташиний грип

Ризик для здоров'я населення від вірусу дуже низький
У Великій Британії знищать більше 10 тисяч індиків через пташиний грип
Індики (фото: з відкритих джерел)
30 Листопада 2020, 10:09
читать на русском
У Великій Британії у Північному Йоркширі уряд наказав знищити 10,5 тисячі голів індика через спалах пташиного грипу на фермі.

Про це повідомляє BBC.

Про виявлення у птахів штампу грипу H5N8 стало відомо 28 листопада. У зв’язку з цим ухвалили рішення знищити індиків на ураженій фермі.

Довкола ферми тимчасово встановили нагляд, створивши зону контролю довжиною 3 км та шириною 10 км.

Читайте також

Як повідомили у Службі здоров'я Англії, ризик для здоров'я населення від вірусу дуже низький. Тим, хто працює на ураженій вірусом фермі, пропонуються медичні консультації.

Ми терміново шукаємо будь-які докази поширення хвороби, пов'язані з цією фермою, для контролю та ліквідації. Власники птахів повинні залишатися настороженими щодо будь-яких ознак хвороби, негайно повідомляти про підозру на захворювання та забезпечувати належний біозахист у своїх приміщеннях, - зазначила головний ветеринарний лікар Дефри Крістін Міддлміс.

Нагадаємо, що у Європі з'явився новий вид коронавірусної інфекції під назвою 20A.EU1, який швидко поширюється. Новий вид коронавірусу вперше знайшли у сільськогосподарських робітників.

Вчені наголошують, що друга хвиля пандемії в Європі може бути пов'язана з мутацією коронавірусу серед іспанських сільськогосподарських робітників. З літа 2020 року він поширився по більшій частині Західної Європи й на сьогодні на нього захворіла значна частка усіх нових випадків зараження на COVID-19.

У Данії виявили мутовану версію коронавірусу у 214 людей. Нову версію коронавірусу пов'язують з норковими фермами. В інституті заявили, що таку кількість випадків виявили з червня цього року.

1