У футболі запровадять нове попередження - синю картку

Міжнародна рада футбольних асоціацій IFAB, яка регулює правила у футболі має намір запровадити картку синього кольору, футболіст залишатиме поле на 10 хвилин, якщо отримає нову картку
У футболі запровадять нове попередження - синю картку
синя картка
10 Лютого 2024, 23:58
читать на русском

Міжнародна рада футбольних асоціацій IFAB ухвалила рішення про запуск синіх карток. Вона буде дозволяти арбітрам вилучати футболістів на 10 хвилин у разі тактичних фолів або сперечань з офіційними представниками матчів. Головним прикладом, для створення синьої картки є епізод із захисником Італії Джорджо К’єлліні, який потягнув за футболку Букайо Сака в фіналі Євро-2020.

Як повідомляє The Telegraph, колір картки було спеціально ухвалено не помаранчевий, а синій, щоб відрізнити її від інших карток. Нову картку даватимуть за навмисний зрив атаки та незгоду з арбітром, гравець залишатиме поле на 10 хвилин. У випадку, якщо гравець заробить дві сині або жовту та синю, то буде вилучений з поля до кінця матчу.

У деяких турнірах синю картку можуть спробувати використовувати літом, але спершу її буде введено у англійських турнірах, зокрема у чоловічому та жіночому Кубках Англії.

Нагадаємо, Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету схвалила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028.

До олімпійських змагань включать флаг-футбол (версія американського футболу з обмеженими контактами), сквош, лакрос, бейсбол/софтбол, а також крикет.

Читайте також

1