У Генпрокуратурі анонсували велику чистку лав усіх силових і правоохоронних структур

Буде перевірятися причетність співробітників до колабораційної діяльності
У Генпрокуратурі анонсували велику чистку лав усіх силових і правоохоронних структур
Андрій Костін Фото: https://www.facebook.com/andriy.kostin.5
1 Серпня 2022, 21:47
читать на русском

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив про велику чистку рядів усіх силових і правоохоронних структур.

Про це Костін сказав під час телемарафону в етері "1+1", пише ТСН.ua.

Новий генпрокурор, який очолив ГПУ після хвилі звільнень в силових та правоохоронних структурах, підписав наказ про проведення розслідування щодо співробітників прокуратури прифронтових регіонів України для перевірки того, хто, де перебував і як захищалися приміщення прокуратур, матеріали справ, майно, а головне, чи є інформація щодо причетності співробітників прокуратур до колабораційної діяльності.

Щодо того, що вже зроблено протягом останніх декількох місяців, це повідомлення про підозру 5 прокурорам та 3 держслужбовцям. Одну справу вже скеровано до суду. Триває робота щодо понад 600 співробітників прокуратури, які перетинали кордон. По кожному з них проводять перевірку. Від 1 серпня генеральна інспекція Офісу буде проводити розслідування, щоб встановити можливу причетність співробітників прокуратури, - зазначив Костін.

Йдеться не лише про співробітників прокуратури, але й про всю охоронну систему, органи держуправління, державної влади і місцевого самоврядування, наголосив Костін.

Під час війни жоден факт, який може свідчити про якусь допомогу агресору, такому факту має бути надана відповідна оцінка і всі причетні до цього мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, - зазначив генпрокурор.

За його словами, така велика кампанія з очищення рядів усіх силових і правоохоронних структур обумовлена питанням безпеки.

Якщо десь ще перебувають якісь колаборанти, зрадники, особливо в правоохоронній системі, це питання безпеки держави та української нації. Йдеться лише про факти, які доведені доказами. Результати перевірки мають бути доведені юридично, - додав Костін.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський у вівторок, 19 липня, підписав низку указів, якими провів кадрові перестановки в обласних управліннях Служби безпеки.

1