У Грузії затримали лідера опозиції, штурмом взявши його офіс - відео

Поліціянти застосували сльозогінний газ
У Грузії затримали лідера опозиції, штурмом взявши його офіс - відео
Арешт Ніко Мелії (Фото: Ехо Кавказу)
24 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

У Тбілісі поліція взяла штурмом офіс найбільшої опозиційної партії країни "Єдиний національний рух" (ЄНР) і затримала її лідера Ніку Мелія, якого звинувачують в організації масового насильства, зокрема під час заворушень 20 червня 2019 року.

Про це повідомляє "Ехо Кавказу", опублікувавши фото і відео з місця подій.

О 7.30 ранку у вівторок, 23 лютого, поліція оточила офіс партії, розташоване на Кахетинському шосе в Тбілісі. В той час там перебував Ніка Мелія і деякі його прихильники. Представники МВС оголосили, що проводиться виконання рішення суду, після чого почався штурм. Операція тривала майже дві години.

Опозиціонери, які перебували в будівлі, не опиралися, проте спецзагони затримали їх із застосуванням перцевого газу. Ніка Мелія з кількома журналістами замкнувся в одній з кімнат на третьому поверсі будівлі, проте теж був затриманий.

Як відомо, Ніка Мелія очолив ЄНР в кінці 2020 року. Його звинувачують в організації і керівництві групами, які чинили насильство, зокрема під час заворушень 20 червня 2019 року, також відомих як "ніч Гаврилова".

Читайте також

17 лютого Тбіліський міський суд підтримав вимогу Генпрокуратури змінити запобіжний захід Мелії із застави на арешт. Призначений напередодні прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав Ніку Мелія "криміналом" і анонсував виконання рішення суду щодо нього.

Міжнародна спільнота засудила штурм офісу найбільшої опозиційної партії Грузії і затримання її лідера. Зокрема, свою стурбованість тим, що відбулося, висловили в Twitter посол Великобританії в Грузії Марк Клейтон, член сейму Литви, голова парламентського комітету у закордонних справах Жигімантас Павіленіс, американський конгресмен-республіканець Адам Кінзінгер.

1