У Гвінеї оголосили про початок епідемії Еболи

Зафіксували три смерті та сім підтверджених випадків
У Гвінеї оголосили про початок епідемії Еболи
Люди у захисних костюмах (фото: Reuters)
15 Лютого 2021, 09:44
читать на русском

Гвінея, що в Західній Африці, у неділю, 14 лютого, офіційно оголосила про початок епідемії вірусу Ебола. Наразі відомо про три жертви та семеро хворих.

Про це повідомляє France24.

Влада Гвінеї провела кризову нараду під керівництвом Міністерства охорони здоров'я, де ухвалила рішення розпочати низку протиепідеміологічних заходів. Зокрема, ізолювати усіх, хто контактували із зараженими. Таке рішення ухвалили після того, як у країні підтвердили перші випадки, які ознаменували перше відоме відродження вірусу в Західній Африці з епідемії 2013-2016 років. В ній загинуло понад 11 300 людей по всьому регіону.

Керівник агентства охорони здоров'я Гвінеї Сакоба  Кейта заявив у неділю, що країна перебуває в розпалі "епідемічної ситуації" Ебола.

Дуже рано вранці лабораторія Конакри підтвердила наявність вірусу Ебола, - заявив Кейта після екстреної наради в столиці.

Читайте також

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що вона надішле допомогу. Кейта заявив, що одна людина загинула наприкінці січня в Гуке, недалеко від ліберійського кордону. Похорон відбувся 1 лютого, і деякі люди, які брали участь у цьому похороні, через кілька днів мали симптоми діареї, блювоти, кровотечі та лихоманки.

Нагадаємо, у Демократичній Республіці Конго зафіксували новий смертельний випадок від лихоманки Ебола після спалаху епідемії у червні 2020 року.

У Міністерстві охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго повідомили про смерть жінки від вірусу Ебола. Вона померла у місті Бутембо, яке було одним з осередків попереднього спалаху хвороби у червні 2020 року. Місто розташоване в провінції Північне Ківу.

1