У Конго виявили новий випадок Еболи після спалаху епідемії минулого року

Жінка, у якої знайшли вірус, померла у лікарні
У Конго виявили новий випадок Еболи після спалаху епідемії минулого року
ВООЗ у Конго (фото: afro.who.int)
11 Лютого 2021, 04:02
читать на русском

У Демократичній Республіці Конго зафіксували новий смертельний випадок від лихоманки Ебола після спалаху епідемії у червні 2020 року.

Про це повідомила пресслужба Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У Міністерстві охорони здоров'я Демократичної Республіки Конго повідомили про смерть жінки від вірусу Ебола. Вона померла у місті Бутембо, яке було одним з осередків попереднього спалаху хвороби у червні 2020 року. Місто розташоване в провінції Північне Ківу.

Жінка звернулася до лікарні, де в неї виявили симптоми подібні до Еболи. Чоловік пацієнтки переніс хворобу під час червневого спалаху хвороби. Лікарям не вдалося врятувати жінку і вона померла. Аналізи підтвердили, що причиною смерті стала Ебола.

Читайте також

Регіональний директор ВООЗ Матшідісо Моеті заявив, що ВООЗ надає підтримку місцевим та національним органам охорони здоров’я для швидкого відстеження, ідентифікації та лікування контактних осіб, щоб стримати подальше поширення вірусу.

На місці спалаху працює група епідеміологів ВООЗ, яка виявила понад 70 контактів. У місті відбувається дезінфекція місць, які відвідала хвора.

Після спалаху Еболи ВООЗ створила резерви вакцини від вірусу на випадок термінового реагування.

Нагадаємо, що в кінці листопада 2020 року у Республіці Конго заявили про подолання одинадцятого спалаху лихоманки Ебола та завершення епідемії у країні.