У Харкові міська рада припинила повноваження Кернеса

Відповідно до законодавства, позачергові місцеві вибори проводяться двічі на рік - у березні та жовтні
У Харкові міська рада припинила повноваження Кернеса
Геннадій Кернес (фото: УНІАН)
24 Лютого 2021, 18:21
читать на русском

Харківська міська рада 24 лютого достроково припинила повноваження міського голови Геннадія Кернеса, який помер у грудні 2020 року.

Про це повідомила громадянська мережа ОПОРА.

Зазначається, що раніше профільний парламентський комітет звернувся до Харківської міської ради з проханням надіслати до Верховної Ради України копію рішення про взяття до відома факту смерті Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Відповідно до законодавства, позачергові місцеві вибори проводяться двічі на рік - в останню неділю березня та останню неділю жовтня, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Щоб вибори відбулись у березні, Верховна Рада мала ухвалити рішення про позачергові вибори до кінця січня 2021 року (за 60 днів до 28 березня). Втім, 25 січня Верховна Рада отримала лише частину необхідного пакету документів щодо позачергових виборів мера Харкова, пов'язаних зі смертю мера Геннадія Кернеса, обраного 25 жовтня 2020 року.

В ОПОРІ вважають, що призначення виборів у Харкові варто очікувати на останню неділю жовтня.

Нагадаємо, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що вибори Харківського міського голови будуть призначені теж на осінь цього року.