Тимошенко: вибори міського голови Харкова відбудуться восени

В Офісі президента пояснили, чому відтягувався час призначення нових виборів
Головне
Тимошенко: вибори міського голови Харкова відбудуться восени
Вибори в Україні
10 Лютого 2021, 08:08
читать на русском

Вибори Харківського міського голови будуть призначені на осінь цього року. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

В інтерв'ю "Радіо НВ" Тимошенко нагадав, що відповідно до законодавства, повторні вибори мера Харкова можуть бути призначені або на останню неділю березня, або на останню неділю жовтня.

За його словами, на найближчий час Верховна Рада не змогла призначити вибори через "плутаницю з документами" - парламенту начебто не надавали свідоцтво про смерть Геннадія Кернеса.

Я думаю, через те що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради, вибори слід очікувати вже восени, адже строки пройшли. Тому ці вибори згідно із законодавством будуть восени, — зазначив Тимошенко.

Читайте також

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

Ексголова Харківської обладміністрації, ексмер Харкова Михайло Добкін (досьє Добкіна читайте за посиланням) вже заявив про намір балотуватися на позачергових виборах міського голови міста.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що вибори міського голови Харкова можуть відбутися в останню неділю березня або жовтня. При цьому парламент навряд чи встигне призначити вибори на березень.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.   

1