У "Слузі народу" повідомили, коли у Харкові обиратимуть нового мера

Вибори можуть призначити або на березень, або на жовтень
У "Слузі народу" повідомили, коли у Харкові обиратимуть нового мера
Вибори, виборець у кабінці для голосування (фото: Парламент UA)
22 Грудня 2020, 09:01
читать на русском

Вибори нового мера Харкова відбудуться у наступному році. Коли саме, повідомив заступник голови фракції "Слуга народу" в Верховній Раді Олександр Корнієнко.

За його словами, вибори міського голови Харкова відбудуться або в останню неділю березня, або в останню неділю жовтня.

Провести вибори у березні, на думку народного депутата (досьє Корнієнка), швидше за все, не вийде,  - "можуть не встигнути пройти всі процедури".

Читайте також

Вибори оголошуються за 60 днів - це кінець січня, до цього моменту у нас лише одна сесія, один пленарний тиждень, - пояснив Корнієнко виданню "РБК-Україна".

Нагадаємо, міський голова Харкова Геннадій Кернес помер внаслідок коронавірусної хвороби COVID-19 у німецькій клініці. Йому був 61 рік.

Голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська повідомила, що виконувачем обов'язки мера Харкова замість померлого Кернеса стане секретар харківської міської ради Ігор Терехов.

З Кернесом прощатимуться в середу у Харківському національному академічному театрі опери та балету імені Лисенка. Відспівувати мера будуть у Свято-Благовіщенському кафедральному соборі.

Міська влада очікує, що попрощатися з Кернесом (досьє Геннадія Кернеса) прийде багато людей, тому церемонію розтягнуть на чотири години. При цьому у мерії наголосили на дотриманні карантинних вимог.

Мера поховають на Алеї почесних харків'ян на міському кладовищі №2. В день похорону рух транспорту частково перекриють.

Читайте також наш матеріалПомер мер Харкова: яким був Кернес, на що хворів та хто його замінить.

1