У Харкові обирають мера: чи пустять невакцинованих на дільниці й що з собою брати на голосування

Голосування розпочалося вчасно та проходить у штатному режимі
Головне
У Харкові обирають мера: чи пустять невакцинованих на дільниці й що з собою брати на голосування
Вибори, жінка отримує бюлетень (фото: Парламент UA)
31 Жовтня 2021, 10:10
читать на русском

Сьогодні, 31 жовтня 2021 року, у Харкові місцеві мешканці обирають нового мера.

Як повідомили у Центральній виборчій комісії, всі виборчі дільниці відкрилися вчасно, о 8-й ранку, голосування триває у штатному режимі з системним дотриманням протиепідемічних заходів.

Зазначається, що виборчі дільниці забезпечені необхідними матеріально-технічними засобами та інформаційно-довідковими плакатами, роз’яснювальними матеріалами про захист від вірусних інфекцій, профілактику інфікування коронавірусом та його поширення.

Члени комісій та інші учасники виборчого процесу зобов’язані використовувати індивідуальні засоби захисту, антисептики, проводити дезінфекцію поверхонь та регулярне провітрювання приміщень. Також на дільницях повинні чергувати медичні працівники, які мають моніторити стан здоровʼя виборців та допомагати ДВК здійснювати дезінфікаційні заходи, - кажуть у Центрвиборчкомі.

У ЦВК нагадали, що для отримання бюлетеня виборці повинні мати з собою паспорт громадянина України (у вигляді паспортної книжечки або картки).

Також виборцям радять взяти із собою індивідуальні засоби захисту та особисту ручку.

Громадянська мережа "Опора" вже повідомила про перші порушення, зафіксовані спостерігачами на виборчих дільницях.

Зокрема, на дільниці №631692 на вул. Луї Пастера співробітники поліції затримали чоловіка, якого підозрюють у фотографуванні бюлетеня.

А на дільниці №631626 зафіксували голосування двох виборців в одній кабінці.

Нагадаємо, у Харкові в усіх районах міста, сьогодні, у день виборів 31 жовтня також відкриється 41 пункт вакцинації проти COVID-19.

Читайте також

1