У ході протестів в Білорусі затримали понад 300 активістів

Більше всього людей було затримано в ході акцій в Мінську
У ході протестів в Білорусі затримали понад 300 активістів
2 Листопада 2020, 08:12
читать на русском

У Білорусі в ході протестних акцій силовики затримали понад 300 осіб. Про це повідомляє правозахисний центр "Весна".

На сайті організації опублікований список прізвищ, в якому на даний момент міститься 308 чоловік. Крім того, центр наводить дані, у якому місті був затриманий протестуючий, а також: куди він був доставлений співробітниками правоохоронних органів.

Читайте також

Згідно із списком, більше всього людей було затримано в ході акцій в Мінську. Затримання також відбувалися в Гродно, Бресті, Пінську, а також Могильові і Осиповичах.

9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. Після закриття виборчих дільниць в республіці почалися масові акції протесту проти фальсифікацій результатів. За даними ЦВК, переміг чинний глава держави Олександр Лукашенко. Всі штаби опозиційних кандидатів заявили про невизнання офіційних результатів виборів. 23 вересня відбулася "таємна інавгурація" Лукашенка.

Читайте також

Нагадаємо, у неділю, 25 жовтня, у Мінську та інших містах Білорусі проходив "День народного ультиматуму" - протести незгідних з підсумками президентських виборів.

Потім Світлана Тіхановська, яку опозиція вважає переможцем виборів президента Білорусі, оголосила, що 26 жовтня в країні стартує загальнонаціональний страйк.

1