У Кабміні пояснили, кому в Україні не надаватимуть виплати з безробіття

Безробітному можуть запропонувати роботу, виходячи з досвіду та освіти
У Кабміні пояснили, кому в Україні не надаватимуть виплати з безробіття
Гроші, купюри (фото: УНІАН)

В Україні перестануть надавати фінансову допомогу тим безробітнім, які понад 30 днів перебувають за кордоном.

Про це повідомила перший віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко під час телемарафону.

Після того, як людина вже не повернулася, а вирішила для себе певний час перебувати за кордоном, така виплата з безробіття припиняється, - сказала Юлія Свириденко.

Вона зазначила, що виплати отримуватимуть українці, які перебувають за кордоном понад 30 днів, проте були зареєстровані безробітними лише протягом місяця.

За її словами, основна функція центру зайнятості – пошук роботи, а не виплати.

Якщо людина перебуває за кордоном, то з великою ймовірністю вона шукає там роботу. Тому, звичайно, після повернення, за її бажанням, вона буде поставлена на облік, - пояснила вона.

Свириденко наголосила, що безробітним можуть запропонувати роботу, виходячи з досвіду та освіти. Також можуть бути запропоновані - суспільно корисні або громадські роботи.

Їх не треба сприймати як громадські роботи у класичному розумінні. Це перелік робіт, який визначатиметься військово-цивільними адміністраціями. Якщо подивитися на виплату з безробіття, в середньому це 4870 грн. А ми говоримо, що громадські роботи мають коштувати щонайменше 6500 грн для людини. Тому це альтернатива для тих, хто справді хоче працювати, - сказала Свириденко.

Нагадаємо, на початку червня президент України Володимир Зеленський підписав закон №2220-ІХ про спрощення процедур надання допомоги з безробіття.

Читайте також

1