У Кабміні розповіли, чи були ефективними карантинні обмеження

Повна оцінка ефективності жорстких карантинних заходів буде відома наступного тижня
У Кабміні розповіли, чи були ефективними карантинні обмеження
Коронавірус, захисна маска (фото: Pexels)
22 Січня 2021, 09:53
читать на русском

За попередніми оцінками уряду, введені в Україні жорсткі карантинні заходи дозволили стримати стрімке зростання захворюваності на COVID-19 серед населення. Зараз в країні спостерігається певне плато.

Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в етері телеканалу "Україна 24".

Немчінов зазначив, що наступного тижня буде відома повна оцінка ефективності жорстких карантинних заходів. Оцінку надасть Міністерство охорони здоров'я.

Є попередні висновки. Медики кажуть, що введення обмежень на новорічно-різдвяний період дозволило їм стримати стрімке зростання захворюваності. Вони спостерігають певне плато. Це в першу чергу тому, що більшість громадян дотримувалися карантину, - зазначив міністр.

Читайте також

Нагадаємо, що Національна академія наук України спрогнозувала, що протягом наступного тижня в країні очікується зниження захворюваності коронавірусу.

За словами українських вчених, зростання захворюваності, випадків одужання і летальності, який зафіксував за минулий тиждень, не свідчить про погіршення епідеміологічної ситуації. Це є результатом доопрацювання матеріалів у період свят.

15 січня уряд України заявив, що не продовжуватиме локдаун в країні після 24 січня, проте будуть діяти карантинні правила "помаранчевої" зони. Очікується збільшення захворюваності COVID-19. З 25 січня Україна повинна повернутися до адаптивного карантину.