Бізнес попросив заборонити продавати шкарпетки у локдаун - Ляшко

Перед введенням карантинк з представниками бізнесу було проведено багато зустрічей
Бізнес попросив заборонити продавати шкарпетки у локдаун - Ляшко
Локдаун (фото: УНІАН)
15 Січня 2021, 17:35
читать на русском

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що бізнес сам просив заборонити продаж товарів не першої необхідності в супермаркетах на час локдауну в Україні. Тому ця заборона відповідає інтересам бізнесу, який спеціалізується на торгівлі такими товарами.

Як сказав Ляшко (досьє Віктора Ляшка) в інтерв'ю lb.ua, перед введенням локдауну з представниками бізнесу було проведено багато зустрічей.

Я зараз скажу таку таємну річ: ці обмеження - прохання бізнесу, - наголосив санлікар щодо заборони продажу шкарпетки й товари не першої необхідності в супермаркетах.

Санлікар пояснив, що є бізнес, який продає лише посуд, іграшки або одяг. Під час карантину вони багато втрачають, оскільки вони ж закриті. А поруч продовжує працювати супермаркет, який може продавати посуд, одяг та іграшки.

Ми ж не тому вводимо обмеження, що вірус шкарпетками передається, - додав Ляшко.

Читайте також

Нагадаємо, що в Україні з 00:00 8 січня почав діяти зимовий посилений карантин, який стосується сфер торгівлі та послуг, заборон роботи кафе і ресторанів, проведення масових заходів. Локдаун триватиме до 24 січня.

Міністр охорони здоров'я України (досьє Максима Степанова) хоче подовжити локдаун в країні після 24 січня, оскільки для цього є підстави.

Читайте також наш матеріал: "Локдаун чи лохдаун: соцмережі обговорюють заборону продажу шкарпеток і цигарок"

1