У Кабміні розповіли, чи подолала Україна паливну кризу

Наразі спостерігається достатня кількість бензину та дизеля
Важливо
У Кабміні розповіли, чи подолала Україна паливну кризу
Бензин, АЗС Фото: istockphoto.com
18 Серпня 2022, 08:59
читать на русском

Кабінет міністрів заявив про завершення паливної кризи, яка виникла на початку літа. Відтак, дефіциту бензину та дизеля не спостерігається, їх достатня кількість.

Про це заявив заступник міністра економіки Денис Кудін в етері загального телемарафону.

Сьогодні можна впевнено говорити, що ту тимчасову ситуацію з дефіцитом пального, яку ми мали на початку літа, сьогодні подолано. У країні достатня кількість бензину та дизеля, - заявив Кудін.

За його словами, завдяки достатній пропозиції пального на ринку ціни йдуть униз. На їхнє зниження також впливає зниження цін на нафту.

Кудін сподівається, що побоювання щодо зростання ціни на пальне через повернення акцизу не виправдаються.

Ми не очікуємо підвищення цін на пальне через цю ініціативу, - сказав він.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт про скасування пільгового оподаткування на пальне. Автор документа - глава уряду Денис Шмигаль.

У пояснювальній записці він скаржиться на значний дефіцит коштів для фінансування дорожнього господарства. Таким чином прем'єр пропонує встановити ставки акцизного податку на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан в розмірі 100 євро за 1000 літрів.

За розрахунками уряду, така ініціатива принесе держбюджету 2 млрд грн у місяць. Водночас Кабмін пропонує залишити пільговий ПДВ на пальне, який наразі складає 7% замість 20%.

Читайте також

1