У Канаді хочуть узаконити штучне м`ясо

Таким чином депутати хочуть розмежувати м`ясо, псевдом`ясо та традиційні веганські продукти
У Канаді хочуть узаконити штучне м`ясо
Штучне м`ясо (Фото: agravery.com)
10 Листопада 2020, 01:00
читать на русском

Уряд Канади готує законодавство для ринку штучного м’яса в країні.

Про це повідомили у Канадському агентстві харчової інспекції (CFIA).

У повідомленні йдеться про те, що 3 листопада агентство розпочало консультацію щодо оновлення керівних принципів для виробництва штучного м’яса та закликає промисловість і споживачів надсилати пропозиції до 3 грудня.

Оскільки частка рослинних замінників м’яса на ринку Канади постійно зростає, уряд країни почав розробку законодавства для регулювання сектору, - пояснили в агентстві.

Уряд Канади перегляне законодавство для регулювання ринку таких продуктів: м’ясо та продукти з птиці, імітоване м’ясо продукти з птиці (бургери на рослинній основі, що імітують ефект м’яса тваринного походження) та інші продукти, які не є замінниками м’яса і не імітують його (наприклад, гамбургери з тофу, сочевичні хлібці або соєві котлети).

Читайте також

На думку канадських урядовців, зміни у законодавстві необхідні для того, щоб не вводити споживачів в оману і чітко розмежувати три групи продуктів: м’ясо, псевдом’ясо та традиційні веганські продукти. Нововведення запобігатимуть неправильному маркуванню харчових продуктів та визначатимуть правила реклами та вимоги до складу таких продуктів.

Нагадаємо, автомобільна компанія Ford планує випускати бюджетні електромобілі за ціною від 20 до 70 тисяч доларів.

1