У Канаді майнінг біткоїну хочуть використовувати для обігріву житла

Запрацювати все має вже з наступного року
У Канаді майнінг біткоїну хочуть використовувати для обігріву житла
Місто, забруднення, електроенергія Фото: Pexels
2 Листопада 2021, 23:06
читать на русском

Канадське місто Норт-Ванкувер буде створювати криптовалюту для обігріву житла. Це місто може стати першим у світі, яке використовуватиме майнінг біткоїна для теплової енергії.

Як повідомляє Nasdaq, між міським енергооператором та майнінговими компаніями MintGreen та CSO Blockstream було укладено 12-річний контракт на постачання тепла.

Теплову енергію, яку добуватимуть з майнінгу криптовалюти компанія MintGreen, буде використано для опалення та потреб промисловості. Для цього використовуватимуть котли для рекуперації понад 96% криптовалют електроенергії.

Запрацювати все має вже з наступного року. Це допоможе запобігти викидам понад 20 тисяч тонн парникових газів на 1 МВт у порівнянні з викидами тепла, що виробляється при спалюванні природного газу.

Норт-Ванкувер – місто-сателіт Великого Ванкувера, де стрімко зростає кількість населення. Відтак, для цього потрібно більше потужностей, зокрема й для опалення будинків та підприємства. Під час майнінгу біткоїна виділяється тепло, яке можна використати.

Понад 97% тепла для міста виробляють гідроелектростанції. Також використовують енергію котлів, що працюють на природному газі, теплові помпи, технології рекуперації тепла від охолодження будівель та сонячні теплові панелі.

Нагадаємо, що президент Сальвадору Найіб Букеле оголосив про відкриття майнінгової ферми з видобутку біткоїнів біля підніжжя вулкану.

Як відомо, видобуток біткоїнів шкодить екології, оскільки вимагає великої кількості електроенергії для живлення комп’ютерів, які генерують невидиму валюту.

Згідно з Кембриджським індексом споживання електроенергії, в усьому світі видобуток біткоїнів витрачає  близько 105 тераватних годин електроенергії на рік. Це більше, ніж вся електроенергія, що щорічно використовується на Філіппінах.

Читайте також

1