У Канаді відбувся найдовший в історії хокейний матч

Вторговані від матчу кошти перерахували на медичні дослідження раку
У Канаді відбувся найдовший в історії хокейний матч
Найдовший у світі хокейний матч (Фото: World’s Longest Game/Facebook)
17 Лютого 2021, 00:00
читать на русском

У канадській провінції Альберта відбувся найдовший в історії хокейний матч, який тривав 252 години і завершився з рахунком 2649:2528.

Про це повідомив телеканал CBC.

Хокейний матч організували спортсмени-аматори як благодійну акцію. Під час гри і зібрали 1,8 млн доларів, які перерахували на медичні дослідження в онкології.

Сорок спортсменів по черзі грали в хокей на відкритому повітрі при рекордних морозах 24 години на добу, сім днів на тиждень від 4 до 15 лютого. Температура повітря під час матчу опускалася до -55 градусів Цельсія. У спортсменів розбивалися шайби, ламалися леза ковзанів, а воротарський захист тріскався від сильного холоду. Проте ніхто з гравців серйозно не постраждав.

Дві команди-суперниці Team Hope і Team Cure побили свій же попередній світовий рекорд, встановлений у попередні роки. Остаточний рахунок гри — 2649: 2528 на користь Team Hope.

Ідея безперервної гри в хокей на відкритому повітрі належить лікарю Брейтону Сайку, батько якого помер від раку. Вперше гру організували у 2003 році. Лікар Сайк продовжує це робити і досі, після того, як його дружина теж померла від цієї хвороби.

Читайте також

Нагадаємо, що 15 лютого в Україні стартувала робота електронного сервісу Ліки для онкохворих - Підпишись на життя. У МОЗ впевнені, що він допоможе зробити лікування більш доступним і знизити частку українців, які відмовляються від лікування.

1