У Карпатах вирує шторм: намерзає крига та сильний туман

Сьогодні у горах хмарно та вітряно
У Карпатах вирує шторм: намерзає крига та сильний туман
Сніг у горах (фото: Pexels)
29 Грудня 2020, 13:58
читать на русском

На горі Піп Іван Чорногірський 29 грудня вирує шторм, також туман, намерзає крига і вітер. Рятувальники рекомендували не ходити у високогір'я.

Про це повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Сьогодні карпатські рятувальники повідомили про шторм, який накрив г. Піп Іван у Карпатах.

Станом на 10.00, 29.12.2020р. на г. Піп Іван Чорногірський хмарно, туман (видимість до 10 м), висока вологість (намерзає крига), вітер південний, 22 м/с, температура навколишнього середовища -5°C, - йдеться у повідомленні.

Туристам рекомендували не ходити високого у гори.

Читайте також

Нагадаємо, що мешканців Київської та Черкаської областей України попередили про погіршення погодних умов у вівторок, 29 грудня. Передбачаються пориви вітру 15-20 м/с, у Карпатах 25-30 м/с (перший рівень небезпечності, жовтий).

Що стосується погоди у Києві, то за даними метеорологів, у столиці буде хмарно та вітряно. Випадатиме невеликий дощ, вночі з мокрим снігом. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, подекуди очікуються пориви 15-20 м/с. Температура вночі 0-2° тепла, вдень 5-7° тепла.

Раніше синоптики розповіли, що в Україні в останні дні старого та перші дні нового 2021 року повітря прогріється до 14 градусів тепла. Також синоптики дали прогноз погоди на січень 2021 року. Українцям обіцяють, що у січні температура повітря не опускатиметься нижче п'яти-семи градусів морозу та не очікуються снігопади.

1