У Києві комунальники вкрали п`ять мільйонів на протизсувних роботах

СБУ викрила корупційну схему в КП "Київбудреконструкція"
У Києві комунальники вкрали п`ять мільйонів на протизсувних роботах
Слідчі дії в КП “Київбудреконструкція” (Фото: сБУ)
19 Квітня 2021, 23:00
читать на русском

Служба безпеки України задокументувала корупційну схему, організовану у комунальному підприємстві "Київбудреконструкція", за допомогою якої вкрали 4,8 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Один із посадовців цього підприємства уклав договір з комерсантами на проведення протизсувних робіт у Печерському районі столиці. Підрядник отримав обумовлену угодою суму, проте не виконав жодних робіт і не провів закупівель обладнання. Натомість актами виконаних робіт зафіксовано повне виконання угоди. Гроші привласнили організаторами оборудки.

Під час обшуків вилучено документацію, яка додана до матеріалів справи. Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном через зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Читайте також

Нагадаємо, СБУ викрила розтрату мільйонів державних коштів під час будівництва тубдиспансеру у Тячівському районі Закарпаття. Після перемоги у тендері на понад 21 млн грн місцева будівельна компанія частину цих коштів привласнила.

1