У Києві під час акції протесту мітингувальник побив та облаяв поліціянта

На нападника відкрили кримінальне провадження
У Києві під час акції протесту мітингувальник побив та облаяв поліціянта
Нацполіція (фото: офіційний сайт Нацполіції)
2 Лютого 2021, 20:38
читать на русском

У Києві учасник акції протесту скоїв напад на поліціянта. Правоохоронці затримали ще дев'ять осіб за порушення порядку.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва.

Правоохоронці з’ясовують обставини інциденту, який стався 2 грудня, під час якого постраждав представник Шевченківського управління поліції. Сьогодні на вулиці Олени Теліги відбулась запланована акція щодо незаконних пасажирських перевезень.

Однак у ході заходу учасники почали розклеювати наклейки та не реагували на вимоги правоохоронців припинити незаконні дії, - повідомили у поліції.

Співробітники поліції звернулися з вимогою до мітингувальників пройти до відділку поліції через порушення громадського порядку. Проте один з активних учасників почав сперечатися, погрожувати та нецензурно лаятися. У результаті поліціянт вирішив негайно затримати правопорушника, який продовжував порушувати громадський порядок та чинив опір, вдаривши правоохоронця. Чоловіка одразу затримали та доставили до управління поліції.

Читайте також

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України та затримали нападника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

До управління поліції доставили дев’ять людей, котрі порушували громадський порядок на вулиці Олени Теліги. За фактом події слідчі розпочали кримінальне провадження, - йдеться у повідомленні.

На одного з мітингувальників склали адміністративний протокол за ст. 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що у Києві п'яний чоловік викликав "швидку допомогу" і побив медиків, які приїхали на виклик.

18 грудня 2020 року у Києві в операційну однієї з лікарень увірвався п'яний чоловік з гітарою і напав на медиків. Лікарі викликали Муніципальну варту. Ті застосували стяжки й затримали хулігана до приїзду поліції. Поліціянти забрали горе-гастролера до відділку, мотиви нападу на медиків з`ясовуються.

1