У Києві підвищать ціну на проїзд в метро

Собівартість разової поїздки складає понад 20 гривень
У Києві підвищать ціну на проїзд в метро
Метро, турнікети (фото: КМДА)
24 Травня 2021, 15:09
читать на русском

У Києві хочуть підвищити вартість проїзду у метро, але метрополітен пообіцяв встановити оптимальну ціну для жителів міста.

Про це заявила заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон в етері телеканалу "Київ".

Вона розповіла, що на сьогодні собівартість разової поїздки складає 20 гривень 5 копійок. Але пообіцяли знайти "максимально компромісну" вартість квитка.

Про тариф, ми надали всі необхідні документи у наш профільний транспортний департамент. Ці папери будуть розглядати економісти та інші фахівці Управління цінової політики КМДА. Надалі на рівні міської адміністрації буде підбиратися максимально компромісний варіант, - зазначила Макогон.

Тож у "Київському метрополітені" пообіцяли встановити ціну на проїзд з урахуванням реальних можливостей пасажирів.


Контекст. 13 травня колективи Київського метрополітену та "Київпастранс" звернулися до Київської міської ради з вимогою належного фінансування підприємств. У столичній підземці підрахували, що економічно обґрунтований тариф на 2021 рік становить 21,05 грн.

Своєю чергою у КМДА пояснили, що рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Києва ухвалює Київська адміністрація після проходження відповідних процедур та розрахунків

Нагадаємо, на станції метро "Нивки" заплановано провести масштабну реконструкцію за програмою доступності.

Читайте також