У Києві розпочався опалювальний сезон

Тепло почали отримувати лікарні, школи та садки
Важливо
У Києві розпочався опалювальний сезон
Опалення (фото: УНІАН)
10 Жовтня 2023, 09:28
читать на русском

У Києві почали підключати до тепла об’єкти соціальної інфраструктури, як лікарні, школи та садки за заявками їхніх керівників.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Для об'єктів комунальної сфери та житлових будинків почнуть вмикати опалення, коли три доби середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів з подальшим прогнозом на похолодання.

Те саме стосується і будинків об'єднання співвласником багатоквартирного будинку, житлово-будівельного кооперативу та відомчих. Їх підключатимуть за відповідними заявками.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Україні зазвичай стартує 15 жовтня, однак це залежить від кліматичних умов. В 2023 році осінь тепла, тому є вірогідність того, що цю дату змістять.

Крім цього, рішення про увімкнення опалення приймається на рівні місцевої влади, тому у різних регіонах опалювальний сезон 2023-2024 стартуватиме не в один день.

Згідно з нормами, опалювальний сезон розпочинається, якщо протягом трьох днів середньодобова температура нижча за +8°C. Таким чином, у випадку різкого похолодання опалення можуть включити раніше від визначеної законом дати.

Процес підключення центрального теплопостачання триває кілька днів, при цьому першими у переліку школи, дитячі садки та медичні заклади, а вже потім житловий сектор.

Зазвичай опалювальний сезон триває близько шести місяців і закінчується в середині квітня, але на кінцеву дату також впливає погода та температура повітря. Коли середньодобова температура повітря перевищуватиме +8°С упродовж трьох діб, батареї вимкнуть.

Читайте також

1