У Києві школярі можуть повернутись до очного навчання: які умови

Наразі висока захворюваність серед дітей
У Києві школярі можуть повернутись до очного навчання: які умови
Школярі (фото: УНІАН)
16 Листопада 2021, 08:17
читать на русском

У Києві школярі зможуть повернутись за парти лише після спаду захворюваності на коронавірус серед дітей. Першими на очне навчання перейдуть учні молодших класів.

Про це пише Київська міська державна адміністрація.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський нагадав, що рішення про введення дистанційного навчання у школах ухвалено комісією ТЕБ та НС КМДА і базувалось на тих даних, які щоденно отримували про захворюваність учнів.

До канікул цей показник був на рівні близько 100 захворювань на день і тенденція була до зростання цифр. До цього показника варто було додати тих, хто хворів безсимптомно, заражаючи рідних і близьких. Та й самі діти, на відміну від попередніх хвиль, стали більше хворіти у складній формі. На сьогодні ми бачимо, що добова захворюваність серед школярів знизилася, а це свідчить про те, що все було зроблено правильно. Спостерігаємо за динамікою. Як тільки ситуація покращиться, за парти повернуться насамперед учні молодшої школи, – заявив Мондриївський.

За його словами, Київ перший в країні за темпами COVID-вакцинації та кількістю ліжок у лікарнях, підготовлених для важкохворих, але навіть попри це опинився в "червоній" карантинній зоні відповідно до медичних показників, що і викликало введення відповідних обмежень.

Мондриївський розповів, що на сьогодні вакциновано 95,5% працівників галузі освіти. Серед решти киян - цей показник значно нижчий.

Нагадаємо, що уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що перехід на дистанційне навчання порушує права дітей.

Читайте також