В Раді вимагають повернути до очного навчання школи, де щепили всіх вчителів

Діти мають повернутися до навчання, аби батьки могли вийти на роботу
Важливо
В Раді вимагають повернути до очного навчання школи, де щепили всіх вчителів
Олена Кондратюк (фото: iportal.rada.gov.ua)
15 Листопада 2021, 14:51
читать на русском

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк закликала повернути до звичного режиму роботи усі школи в Україні, де від COVID-19 було щеплено 100% працівників.

Як повідомляє пресслужба Верховної Ради, Кондратюк звернула увагу, що правила карантинної червоної зони дозволяють освітнім закладам працювати, якщо там двома дозами щеплено 100% персоналу.

Натомість, і ми говорили про це з прем’єр-міністром (досьє Шмигаля), ці школи закривають і не дають працювати вчителям. Адже багато місцевих рад таким чином економлять на опаленні і діти не можуть повернутися до нормально навчання. Кращої антиреклами для вакцинації зараз, через такі подвійні стандарти, важко придумати, - зауважила Кондратюк.

Вона вважає, що місцева влада має "налагодити роботу у своїх громадах таким чином, щоб повністю вакциновані школи працювали у звичному режимі, діти поверталися до очного навчання, а їхні батьки могли виходити на роботу".

Я прошу міністра освіти та науки (досьє Шкарлета) і профільний Комітет Верховної Ради звернути особливу увагу на цю проблему. Треба моніторити та реагувати на такі приклади антивакцинаторської політики на місцях, адже це неприпустимо, - додала Кондратюк.

Нагадаємо, в Україні у червоній зоні карантину перебуває 16 областей. В деяких областях України діти повертаються на очне навчання, а у червоних зонах, навпаки, їх переводять на дистанційне.

У правилах червоної зони дозволяється очна робота шкіл, якщо 100% працівників закладу пройшли повний курс щеплення проти ковіду.  Детальніше читайте у нашому матеріаліВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено

Читайте також

1